Formverkstaden

[one_half last=”no”] formverkstad [/one_half] [one_half last=”yes”]

Välkommen till en riktig formverkstad

I formverkstaden designar och tillverkar vi gjutformar till t.ex. cementbaserade produkter, epoxi och plast, heta material, is, keramik och ljus. Vi formger designprodukter och produktutvecklar och gjuter. Här hittar du även vårt tjänsteutbud av ytbehandlingar, infärgning, avgjutningar och impregnering. Välkommen till en riktig formverkstad [/one_half] [title size=”2″]Vad kan vi hjälpa dig med?[/title] Letar du en pålitlig partner till din projekt? Behöver du någon som kan tillverka dina alster? Behöver du en gjutform till ett speciellt ändamål eller har du en idé, en uppfinning du vill förverkliga eller behöver du en prototyp? Vi kan gjutformar! Det är inte ”bara” gjutformar. Vi designar och formger efter era önskemål i sten, plaster, cementprodukter och trä. Vi skapar replikor, efterliknar element och metaller. I vår produktion finns det plats för dina produkter. Vi gjuter och tillverkar på uppdrag av dig. Vi på WS Form har erfarenhet och materialkunskap om många olika gjutmaterial och formuppbyggnader, design och tillverkning. Tveka inte att höra av dig till oss. Bland våra uppdragsgivare finner man bland annat reklambyråer, keramiker, ljustillverkare, betongindustrin och även kommuner och deras verksamheter. Vi tillverkar även profilerade produkter och hanterar relief-tryck och vanliga tryck.

[one_third last=”no”] [content_boxes layout=”icon-on-top” iconcolor=”black” circlecolor=”white” circlebordercolor=”” backgroundcolor=””] [content_box title=”God sekretess” icon=”comment-alt” image=”” image_width=”35″ image_height=”35″ link=”” linktarget=”_self” linktext=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Då vi ofta jobbar med prototyper och tillverkar gjutformar åt formgivare håller vi en god sekretess. Om inte ni vill att vi skriver om vårt arbete på uppdrag av dig, så gör vi inte det. Det kan ni lita på![/content_box] [/content_boxes] [/one_third] [one_third last=”no”] [content_boxes layout=”icon-on-top” iconcolor=”black” circlecolor=”white” circlebordercolor=”” backgroundcolor=””] [content_box title=”God kommunikation” icon=”comment-alt” image=”” image_width=”35″ image_height=”35″ link=”” linktarget=”_self” linktext=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Kommunikation är viktigt! Ännu viktigare är det under tidspressade projekt. Vi är noga med att hålla en löpande uppdatering och finnas där för att svara på dina frågor, under hela projektet.[/content_box] [/content_boxes] [/one_third] [content_boxes layout=”icon-on-top” iconcolor=”black” circlecolor=”white” circlebordercolor=”” backgroundcolor=””] [content_box title=”Stort och smått” icon=”comment-alt” image=”” image_width=”35″ image_height=”35″ link=”” linktarget=”_self” linktext=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Alla projekt är lika viktiga och vi går in med lika mycket energi, stort som smått. Vi har kapaciteten för större produktioner och serietillverkning.[/content_box] [/content_boxes] [one_third last=”yes”]   [/one_third]

Kontakta oss

[button link=”http://www.wsform.se/kontakt” color=”green” size=”large” target=”_self” title=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Klicka här så kommer du direkt till vår kontaktsida[/button]

Här nedan kan du läsa om några av våra tidigare projekt

[title size=”2″]Bergshamra kyrka – miniatyr[/title]

Detta projekt gjorde vi åt deltagare i kursen Restaureringskonst på Mejan, KKH, i Stockholm och bestod av framtagning av silikonformar för betonggjutning. Modellen till gjutformarna var en ritning av Bergshamra Kyrka som de själva skrev ut i en friformsskrivare på skolan och sedan skickade till oss. 

Lite bakgrund och information om kundens projekt:
Betonggjutningarna av Bergshamra Kyrka skulle vara en del av kursens examensutställning och slutrapport. Årets tema på Restaureringskonst på Mejan var kyrkobyggnader och man har under året jobbat med ett antal olika kyrkor däribland Bergshamra. 

Bergshamra Kyrka, ritad av Georg Varhelyi, invigdes1962 och är uppförd helt i betong. Sedan 1988 är den kulturminnesmärkt. I arbetet med kyrkan har man fokuserat framförallt på tekniken och materialen med fokus på betongen. Arbetet från årets kyrkostudier samlades i en rapport/bok och ställdes ut på Galleri Mejan som ligger granne med Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm. Utställningen höll öppen för allmänheten i två veckor från den 28 Maj 2014 och rapporten fann där till försäljning. ———

Har du en idé eller projekt? Vi skapar gjutformar och gjutna produkter, både stort som smått. Kontakta oss!

[one_fourth last=”no”]

Bergshamra kyrka miniatyr

Bergshamra kyrka i målad plast[/one_fourth]

[one_fourth last=”no”]

Bergshamra kyrka stockholm

Här är kyrkan på gång, första lagret färg[/one_fourth]

[one_fourth last=”no”]

Bergshamra kyrka 3d

Detta var 3D-modellen vi utgick från[/one_fourth]

[one_fourth last=”yes”]

Bergshamra kyrka

…och så här ser kyrkan ut i verkligheten.[/one_fourth]

[title size=”2″]Exakta miniatyrer – ex. Gjutblock för plansilos[/title]

Det här var ett projekt vi utförde åt Sydsten Vi tillverkade gjutformar för att tillverka miniatyrer av gjutblock för plansilos i. På så sätt kan Sydsten på ett behändigare sätt visa för sina kunder hur deras gjutblock fungerar.

Med friformsskrivare till hjälp När vi skapar gjutformar eller färdiga produkter som måste vara i exakta mått så använder vi oss av friformsskrivare för att tillverka mastern. I detta fall hade kunden redan ritningarna på orginalblocken och därför var det en ganska enkel match att förminska ritningarna och få ut en miniatyr i exakta mått.

…och så finliret Därefter gjuter vi modellen i flera steg. Anledningen till att vi gör detta i flera steg är för att uppnå en så bra yta som möjligt. Direkt ur friformsskrivaren är ytan något randig. Vi gjuter upp i plast, slipar och ytbehandlar och gjuter om igen.

Gjutformsmaterial Till sist är det dags att välja ett silikon väl passande för ändamålet. I det här fallet skulle gjutformarna användas till betong och då är det extra viktigt att välja ett silikon med hög slitstyrka men ändå flexibelt nog för att få många problemfria gjutningar.

Ramen i detta fall är en enklare modell av behandlad mdf, men fyller sin funktion väl på dessa formar utan negativa vinklar. ———

Har du en idé eller projekt? Vi skapar gjutformar och gjutna produkter, både stort som smått. Kontakta oss!

[one_half last=”no”]

Block till plansilos

Så här såg dessa gjutformar ut när de var klara

[/one_half]

[one_half last=”yes”]

Färdiga gjutblock miniatyrer

 

En tidig avgjutning. Första avgjutningen i första formen. Vi skapar formar i flera steg.[/one_half]

[title size=”2″]Betonggjutningar – ex. Marschallhållare / kruka cement & puts[/title]

Vi kan betong! Dessa marschallhållare tillverkade vi som dekoration vid en brygga. Kunden valde både stolek och färg samt ytbehandling.

Krukan i sig är finurlig med både dräneringshål och ilägg när man vill använda den som marschallhållare. Dräneringen är även ett måste för att slippa frostsprängning. De är även behandlade både för att vara enklare att rengöra efter sot och stearin/paraffin från marschallen. Vidare är även de vågräta ytorna extra behandlade för att undervika söndervittring. Det är alltså ett genomtänkt projekt!

Självklart armerar vi på korrekt sätt och vi använder rätt sorts blandning av cement och ballast för att få hållbarhet och tålighet. Vi gjuter betong efter konstens alla regler så du som kund kan förvänta dig att få en produkt anpassad för ditt ändamål.

———- Är du intresserad av någonting i betong? Hör med oss. Vi gjuter stort som smått.

[one_fourth last=”no”]

Betong marschallhållare

[/one_fourth]

[one_fourth last=”no”]

Kombo, en marshallhållare

[/one_fourth]

[one_fourth last=”no”]

Marschallhållare / kruka

[/one_fourth]

[one_fourth last=”yes”]

Marshallhållare

[/one_fourth]

[title size=”2″]Silikongjutformar för många olika material – Ex. Shout out loads blue ice project[/title]

När indie pop -bandet Shout out Louds skulle släppa sin nya platta Blue Ice tog de hjälp av reklambyrån TBWA Stockholm för att lansera den på ett litet speciellt sätt.

Det skulle nämnligen skeppas ut ett smakprov från den nya skivan till väl utvalda personer och media runt om i världen. Det skulle dock inte ske på traditionellt sätt. Man skickade ut en form, ett speciellt vatten och mottagaren fick fylla upp formen, stoppa den i frysen och frysa vattnet och sedan spela den frysta skivan på en vanlig skivspelare.

TBWA vände sig till oss för att göra formen till skivan. Det låg alltså en skiva underst i formen som då var ett negativ så isen som gjöts mot skivan blev positiv.

Detta projekt var lite speciellt då gjutformar oftast inte behöver vara estetiskt fina, det är insidan som räknas, men just denna form var båda sidorna lika viktiga. Vi använde oss av ett silikon utan krympgrad och som tål nedfrysning utan att förlora sina egenskaper. Mycket tester behövdes göras då ingen riktigt visste vilket silikon som kunde vara lämpligt. En riktigt utmaning och riktigt roligt att få vara med på detta projekt som fick mycket publicitet i media runt om i världen.

Har du ett speciellt projekt som krävs lite extra för att utföra? Vi gillar utmaningar! Kontakta oss!

[one_half last=”no”]

shout out louds blue ice record ws form

[/one_half]

[one_half last=”yes”][youtube id=”U9Q88uTdgWY” width=”560″ height=”315″ autoplay=”no” api_params=””]

[/one_half]

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *