Någonting alldeles speciellt

Vi har under en tid sagt att det ska komma någonting alldeles speciellt här på wsform.se och nu är det dags för ett avslöjande…

[quote align=”center” color=”#999999″]låt oss presentera[/quote]

nordic crystal resin logotyp

…och nu när vi välkomnar Nordic Crystal Resin på marknaden så kan vi passa på att vinka bubblorna adjö. För det här resinet är i princip helt bubbelfritt. Med i princip menar vi att det faktiskt är så pass bubbelfritt så under några månader av tester och mängder med gjutningar så har vi inte lyckats få en enda bubbla i några gjutningar, men man får aldrig säga aldrig, någon gång kanske en bubbla uppkommer. Bubblorna finns där när man blandar men resinet skjuter ifrån dessa under tiden det härdar. Det är smått fantastiskt!

Resinet är dessutom helt genomskinligt även vid djupare gjutningar. Förutom att resinet ger ett enastående resultat vid smyckestillverkning så går det att gjuta riktigt stora saker i det. Ja, faktiskt över 25 kilo tunga gjutningar och ni som har hållt på med resin tidigare förstår att det rör sig om riktigt stora gjutningar.

Att blanda Nordic Crystal Resin är också en baggis! Du kan själv bestämma hur hårt du vill ha slutresultatet genom att tillsätta mer eller mindre av del A och B. Anvisningar kommer att finnas på etiketten. I sitt hårdaste utförande är det riktigt hårt och tål tuff behandling. Alla blandingar är UV-beständiga och gulnar inte.

Det går även bra att färga in med akrylfärg, oljefärg eller riktiga resinfärger. Du kan i princip gjuta in precis vad du vill i resinet. Till och med färska blommor och andra organiska material. Resinet flyter ut riktigt bra över målningar och fotografier och tar sig in i alla vrår när du gjuter i till exempel silikonformar eller plastformar.

Här nedan ser ni några tidiga tester av resinet som vi gjorde (tagna med mobilkamera så inte några finbilder. Finbilderna sparar vi till den riktiga lanseringen ; -) ). Några är gjorda i silikonform. Skålarna är formade efter ca 20 timmars torktid, då är resinet formbart och du kan knepa och knåpa med det som du vill, vilket är superroligt! Häll ut resin i en strimma och knyt en rosett med det och låt det sedan härda färdigt… bara ett av många tips som kommer att komma på vår sida om Nordic Crystal Resin.

nordic crystal resinnordic crystal resin2

Det har varit svårt att hålla någonting så roligt som det här hemligt! Det är en befrielse att äntligen få skriva om det. Det har tagit oss ett helt år av testande och förberedelser för att kunna lansera detta. Alla papper är i sin ordning. Det tar lite tid med allt det där. Alla nya kemiska produkter ska enligt lag godkännas av kemikalieinspektionen innan de får säljas i Sverige. Det tycker vi är bra! Vi vill ju att du som användare av våra produkter, så som resinet och färgpigmentet, ska känna dig säker med vad det är du använder. Det som återstår är nu att etiketterna ska tryckas och wsform.se ska uppdateras med en Nordic Crystal Resin-sida med tips, inspiration och mycket annat skoj.

Resinet kommer till att börja med säljas i 2×100 ml flaskor. Självklart ordnar vi större förpackningar för den som önskar. Priset då? Ja, det blir ett bra pris ; -) Vi kommer absolut att kunna matcha de andra ledande resinerna på marknaden.

Blir du sugen redan nu? Skicka ett mail till Jonas@wsform.se så ska vi se vad vi kan göra. Den egentliga lanseringen av Nordic Crystal Resin kommer att ske inom ett par veckor. Har du vägarna förbi Linköping så kom och hälsa på och prova resinet på plats i vår verkstad på Roxengatan 9-11 i Linköping. Observera att vi håller på att flytta in på denna adress och flytten beräknas vara klar under vecka 35!

Ha nu en riktigt bra helg! Det ska jag ha, jag ska resina hela helgen : -)

Mvh Jonas Virsén

Ps: en liten bonus är också att det är i princip luktfritt : -)

 

Det här inlägget postades i Formverkstaden, Nordic Crystal Resin, Nyheter, Produktnyheter, resin, WS & Company - Webbutiken, ws form och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *