Resinkurs

Resinkurs

resinkurs

Resin är ett ämne med många olika användningsområden. Vi arbetar med ett tvåkomponents resin (Nordic Crystal Resin) som efter härdning bildar en kristallklar yta, utan bubblor! Resin kan t.ex. användas för att skapa en ”glasyta” på målningar, smycken (till exempel fotosmycken), gjutas i större mängd i silikonformar, resinet går att färga in med resinfärger, men även att blandas med äkta metallpulver för att sedan kunna polera upp en metallisk yta. Användningsområdet är nästintill oändligt, det är bara fantasin som sätter gränserna!

Ett vanligt användningsområde är smycken. I denna kurs lär vi oss hur man enkelt skapar smycken utifrån smyckesberlocker, antingen fotosmycken eller egna mönster med färger, glitter, pärlor. Vi lär oss hur man färgar in resinet samt går igenom hur man kan arbeta i lager för att skapa tredimensionella effekter. Vi pratar om tips och trix och olika användningsområden för resin.

Vi har även ett urval av silikonformar som man gärna får låna för att prova att gjuta resin.

Ta gärna med dig foton (utskrivet på fotopapper), minnessaker, pärlor, sand, snäckor eller annat fint att använda till dina smycken.

OBS! Kom gärna i oömma kläder (förkläden finns att låna)

Om du vill lära dig hur man bygger formar till resiner, ta en titt på vår helgkurs som är en mer omfattande kurs. Klicka här för att komma till helgkursen.

1*3 timmar 390 kr inkl material till två smycken samt fika (mer material går att köpa till bra priser under kurstillfället). Dina färdiga smycken skickas efter härdning hem till dig, ca en vecka efter kurstillfället. Betalning sker via kort/kontant vid kurstillfället eller faktura innan kurstillfället. Kursen hålls i våra lokaler på Roxengatan 9-11 och bokning sker via kontaktuppgifterna till höger.

Som kursdeltagare har du vid kurstillfället 25% rabatt på resin och smyckestillbehör så som smyckesberlocker, formar, halskedjor m.m.

Priset gäller per person. Minst 5 personer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *