Behandla en bänkskiva av betong med betongvax / Lack

Lack och vax till betong. Vad är egentligen skillnaden? Kortfattat kan man säga att lacket binder betongen/kalket och tränger ner i betongen ca 0.5 mm medan vaxet lägger sig på ytan. Att behandla betong kan vara en hel vetenskap, men om man gjuter mindre saker behöver man egentligen inte fundera så mycket över detta utan välja produkt efter smak. Ska man däremot gjuta en större bänkskiva eller annat som ska utsättas för visst slitage kan det vara bra att tänka på några saker.

I betong finns en massa kalk. Använder man endast vax på en skiva kan det hända att vaxet faktiskt spricker efter ett tag. Därför ska man alltid använda lack först. Vårt betonglack är anpassat att ligga under betongvax som en sealing. Lägg två lager lack och sedan gå på med vaxet. Lacket kommer att binda kalket. Vill man vara ännu säkrare så ska man behandla sin betongskiva med ättika. 25% ättika som man späder till hälften med hjälp av vatten. Detta kommer att tvätta bort talket. Sedan måste man skölja av skivan ett par gånger så inga rester av ättikan finns kvar. Nu har du en skiva av ren betong. Vissa tycker det här sättet är väldigt snyggt, andra tycker att hinnan på betongen är väldigt fin, då behöver man inte använda ättikan, men det är att rekommendera.

Dessa två produkter, betonglack och betongvax hittar du i vår kategori ytbehandlignar genom att klicka här.  Under samma huvudkategori, material för skapande, hittar du även våtslippapper upp till 5000 korn. Detta kan man använda för att slipa och polera både vaxet och betongen med. Har du fler frågor och funderar av behandling av betong, fråga oss! Du når oss på info@wsochcompany.se eller telefon 0707-163830. Vi svarar gärna på dina frågor! Tips: Både vår betonglack och vårt betong och -stenvax fungerar som namnet avslöjar lika bra på sten och även utomhus.

Vi funderar på att publicera en lite större guide om hur man gör när man gjuter en bänkskiva till ett bord eller en köksbänk då vi ofta får frågor om detta. Vi undrar då vad du skulle vilja veta? Är det något speciellt du tycker vi ska ta upp? Maila gärna in dina önskningar till Info@wsochcompany.se. Vi kommer att prata om vaxning och lackning av bänkskivor. Infärgning och slipning kommer också med

Det här inlägget postades i Betonglack, betongvax, Guide, våtslippapper, WS & Company - Webbutiken och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *