Samlade frågor och svar – Formgips

Sen vi lanserade vårt Formgips har vi fått en mängd frågor. Vi märker att många är återkommande så vi tänkte det kanske kunde vara en poäng att göra en liten sammanfattning av de vanligaste frågorna här

Är Formgips för utomhusbruk samma sak som Stengips / Stone plaster?
Nej, det är inte samma sorts gips. Vid en första anblick är det dock lätt att tro det. De har båda ungefär samma egenskaper när det gäller härdningstid,vikt och hårdhet. Formgipset är något vitare men framförallt så kan man ha Formgipset utomhus, även på vintern. Vi grävde ganska djupt i detta då våra kunder var intresserade och enligt de större återförsäljarna samt deras leverantörer här i Sverige så är stengipset inte lämpligt att ha utomhus. Det är den stora skillnaden mellan dessa gips.

Blir det mycket bubblor i gjutningar gjorda av Formgips?
Om man jämför med vanligt modellgips så blir det betydligt mindre bubblor i Formgipset under liknande omständigheter (skakning och gjutform). Formgipset får en betydligt slätare yta än vanligt modellgips.

Hur skiljer sig Formgips mot vanligt gips?
Som nämnt i svaret ovan får Formgipset en betydligt slätare yta. Det väger även mycket mer. Det ger ett intryck av kvalitet och om man inte är bekant med olika sorters gipser så skulle man kunna missta det för någonting helt annat. Det är vitare och ger mer detaljerade gjutningar mot exempelvis modellgips.

Kan man gjuta Formgips i alla sorters gjutformar?
I latexformar, silikonformar och plastformar går det mycket bra att använda sig av Formgips. Du behöver inte behandla dina formar på något speciellt sätt utan det är bara att gjuta på.

Kan man gjuta med Formgips direkt mot hud?
Det är inte att rekommendera då gipset utvecklar en ganska hög värme vid härdning

Om man inte använt gipset på ett tag. Kan man sedan använda det igen?
Ja det går bra. Var bara noga att försluta påsen mycket väl så det inte kommer in någon fukt. Förvara påsen torrt.

Formgipset hittar du genom att klicka på denna länk

Vi hoppas detta gav dig några svar på dina funderingar. Om din undran inte fanns med här, kontakta oss gärna på info@wsochcompany.se eller ring på 0707163830 så hjälper vi dig.

Det här inlägget postades i Gips, Gips för utomhusbruk, Produkter, WS & Company - Webbutiken och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *