Gjutnät 60 cm – Trädgårdstips

Gjutnät för att lägga trädgårdsgångar

Här följer ytterligare ett trädgårdstips, gjutnät!

De här näten är bland de snabbaste och billigaste sätt man kan använda sig av för att göra riktigt snygga trädgårdsgångar, altaner eller andra ”plattläggningar”. Just nu har vi två storlekar i butiken och snart är även en tredje på ingång. Dagens storlekar är 40 cm och 60 cm och den kommande storleken av gjutnät är 50 cm.
När man gjuter i ett gjutnät är det viktigt att ha lite ”stabbigare” betong. Det vill säga den ska inte vara rinnande. Man lyften nämligen upp nätet medan betongen är blöt. Kortfattat så placerar man gjutnätet på marken, häller i betong, trycker till och skrapar bort överflödet. Redan då lyfter man upp gjutnätet och betongen ska då vara så pass fast så den stannar kvar. Det är det här vi menar med att det är nog det snabbaste sätt man kan lägga en snygg stengång. När man lyft upp nätet placerar man det alltså vid sidan av och passar in det och slänger i ny betong igen.

Tycker man vanlig betongfärg inte riktigt passar in till miljön där man gjuter kan man färga pigmentet med färgpigment till betong. Du kan göra den grå, mörkgrå, svart, vit, ja till och med röd, grön, brun eller vad som önskas. Med ett bra färgpigment som inte är vattenlösligt och ett pigment som står mot svenskt klimat med alla påfrestningar som frost, regn och snö så kommer dina gjutna stenar hålla färgen.

I vår webbutik WS och Company hittar du allt det där, färgpigment till betong och gjutnät till vettiga priser såklart!

Gjutform pelareDet är inte det enda du hittar i webbutiken. Här finns mycket mer kul du kan använda dig av för att pynta din trädgård. Vad sägs om pelare för att bygga vackra staket eller använda som piedestal eller varför inte bordsben. Vi har också ett stort utbud för att gjuta marksten. Många olika markstensgjutformar. Från mindre stenar som pussel till större stenar som du kan lägga i mönster, ja här finns till och med marksten i form av ödlor.

Välkommen in till WS och Company!

Här följer direktlänkar till lite av det vi skrivit om i det här blogginlägget:

Gjutnät – 60 cm
Gjutnät – 40 cm
Pelare gjutform
Markstensgjutformar

 

Gjutnät för snygg trädgårdsgång

 

 

Gjuta marksten

Det här inlägget postades i Betong, Betongdesign, Gjutformar -plast, Gjutnät, Marksten, Trädgård, Trädgårdsplattor, WS & Company - Webbutiken och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *