Fotoram / tavelram i betong.

När man ska tillverka tunna och delikata ramar är kanske inte betong det första materialvalet som man tänker på. Detta var dock precis vad vi gjorde på uppdrag av naturfotograf Niklas Virsén. Niklas ville ha ett naturligt material i ramarna och som kompletterade hans bilder väl. Niklas hade en utställning i Norrköping under kulturnatten och på bilderna här nedan kan ni se resultatet.

Från framtagning av form, utskuret glas och bakstycke, vi fixade hela kedjan och ramen blev inte bara vacker utan även väldigt funktionell. D.v.s glaset passar perfekt i nedsänkningen och bakstycket som är tillverkat i trä ger en stabil konstruktion, trots den tunna ramen. Betongen vi använde oss av är en speciell typ av betong för att kunna gjuta riktigt tunna objekt. Även armeringen är anpassad för just detta.

Intresset blev stort och vi är snart i full gång att tillverka ramar i andra format. Intresserad? Kontakta gärna oss med din idé. Vi har möjligheten att skapa ramar i alla möjliga olika storlekar och material så som betong, plast, metall mm.

Klicka på bilderna för att se dem i större version.

betongram fotoram betong ram i betong specialtillverkad ram i betong

 

Vill ni se fler vackra natur- och konstbilder från Niklas? Gå in på LKPG Bild

Det här inlägget postades i Betong, Kroppsavgjutningar, ws form och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *