Bakplatta, pizzaplatta, grillplatta

Kärt barn har många namn och minst lika många användningsområden. WS forms plattor är tillverkade i täljsten och är riktigt rejäla. Täljstenes egenskap att hålla värmen (ni har säkert hört talas om täljstenskaminer) gör att den gör sig hemma i många olika miljöer. Det är inte bara värme den kan hålla utan även kyla, mer om detta senare. Många använder sina plattor som bakplattor. Då får du ett skjuss i brödet som du normalt sett inte kan få i en vanlig hushållsugn. Det både reser sig bättre och skorpan under blir härlig. Samma sak gäller om du väljer att baka pizza i ugnen. Vad sägs om 3-5 minuter för en vanlig hembakt pizza? Inte nog med att det hjälper ugnen när det gäller att baka bröd och pizzor. Du kan även steka på stenen och som en extra bonus hjälper den ugnen att hålla en jämnare värme.


Nu har vi bara pratat om ugnar, men det finns fler användningsområden än så. I grillen tillexempel är den perfekt att steka på. Den hjälper grillen att hålla värmen så när man grillar längre tider är det mycket lättare att hålla en jämn temperatur och bricketternas värme räcker längre. Som vi tidigare nämde är plattorna inte bara bra på att hålla värme utan även tvärtom bra på att hålla kyla. Lägg plattan i frysen ett tag så har du en perfekt kall serveringsplatta. Den hjälper dig att hålla sillen, gräddfilen och drycken kall på midsommaren.

 

Våra plattor finns i olika storlekar och tjocklekar. De mindre tunna är effektiva på det sättet att dom är lätta att flytta runt. Våra tjockare pjäser är betydligt tyngre, de är även bättre på att hålla värmen och kan med fördel alltid ligga kvar i ugnen. Vi kan tillverka plattor som är i den storleken du vill ha dem om du inte tycker måtten passar dig. Håll utkik i web-butiken för snart kan du hitta dom där. Är du redan nu nyfiken så går det bra som vanligt att kontakta oss med både frågor och beställningar.


Aktuell tävling: Vinn ett kurstillfälle för dig och en vän på vår prova på -kurs i resin

 

Det här inlägget postades i Bakplattor/pizzastenar, Nyheter, Produkter, Produktnyheter, Täljsten och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *