Neutraliserare & impregnering för betong

Två, bland många andra, nya varor i webbutiken.

Neutraliserande rengöringsmedel:
Vi har länge letat efter ett riktigt bra medel att neutralisera kemikalier med. Betong är inte alltid betong. Som ett exempel på detta kan man ta Expanderbetong som man hittar i bygghandeln. Den betongen innehåller många olika kemikalier som kan resultera i härdningsfel och släpp på ytbehandlingen. Innan man ytbehandlar en skiva gjuten i detta ska man alltid neutralisera dessa kemikalier och det är här denna nya produkt kommer till sin rätt. Om man inte neutraliserar ytan (detta gäller även om du slipat eller etsat ytan tidigare) finns risken att inte ytbehandlingen blir som önskat. Det är inte alltid detta händer eftersom orenheterna i betongen inte är konstant samt det skiljer sig från märke till märke. Det kan vara värt 50 spänn att vara på den säkra sidan och det är vad det neutraliserande rengöringsmedlet kostar och du hittar det genom att klicka på bilden. Gjuter du i t.ex finbetong behöver man inte neutralisera betongen då den betongen är renare. Som vanligt är produkten godkänd i sverige och helt ofarlig att använda på köksbänkar mm.

Neutraliserare betong

Klinker- och stenimpregnering:
Efter mycket om och men har vi tagit in ytterligare en impregnering i sortimentet. Varför det varit så mycket om och men runt om kring detta är för att vi inte varit helt nöjda med produkterna vi provat, men nu har vi alltså hittat en. Kravet för att platsa i sortimentet är att den ska vara godkänd för att använda i matsammanhang så som köksbänkar mm, går att använda utomhus och den ska inte förändra betongens yta och färg nämnvärt.

Denna produkt uppfyller alla dessa krav och är dessutom perfekt för att impregnera golv i badrum och många andra ställen. Även marksten o.s.v utomhus, eller varför inte garagegolvet.

Som nästan all impregnering gör Klinker- och Stenimpregnering ytan mindre hal vilket är toppen på golv, men inte speciellt positivt för ytor som ska torkas av ofta, typ köksbänkar, matbord mm i betong. Det går… men vi rekommenderar då istället lack och topper som ett betydligt bättre val. Betonglack och Topper till denna lack hittas även den i webbutiken. Klicka på bilden för att komma till impregneringen.

Impregnering för betong

 

 

Behöver du råd med vilken produkt som passar ditt projekt? Ring 0707-163830 och tala med Caroline. Hon har alltid ett svar om det så  gäller en murstock, ett flytspackelgolv, ett utekök, garagegolv, uppfart, skiffergolv, köksbänkar av betong eller vad nu det kan röra sig om. Testa! 🙂 Kan hon inte tar hon reda på det åt dig!

Är det någonting speciellt inom ytbehandling som du saknar hos oss? Tipsa oss på  info@wsform.se

Det här inlägget postades i Betong, Betonglack, betongvax, Produktnyheter, WS & Company - Webbutiken och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *