Är vi rätt för dig?

Det är dags för nästa steg! Vill du vara med?

Hej på dig!

Just nu söker Caroline och jag, Jonas, en person som vill vara med oss att driva WS Form mot framtiden och nya mål! Vi söker någon som till att börja med har 10-15 timmar över i veckan att arbeta i vår verkstad. Arbetsuppgifterna består mestadels av detalj- och konstgjutning samt efterbehandling av produkter. Vi ser gärna även att du kan jobba både mer och även på annan plats så som marknader och mässor. Detta är dock inget krav, men önskvärt. Detta hamnar utanför ordinarie arbetstider. För rätt person kommer veckotimmarna med all säkerhet att utökas betydligt, men just nu är det sommar och allting går lite långsammare och vi ser det som en perfekt introduktionstid. Timmarna är relativt fria och vill du hellre jobba förmiddagar, kvällar eller kanske till och med nätter går detta alldeles utmärkt. Vid en utökning av veckotimmarna kommer även gjutformstillverkning, större gjutningar, formbyggnad och många andra arbetsuppgifter ingå.

Det vi erbjuder dig är ett fritt självständigt arbete med mycket skaparglädje och möjligheten att utvecklas och få större ansvarsområden.

Att ha erfarenhet från alla områden och material är inget krav. Det är önskvärt att du har erfarenhet av gjutning i några olika material. Det absolut viktigaste är att vi är rätt för dig, och att du är rätt för oss. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara social och utåtriktad då du även kommer ha kontakt med besökare och kunder. Du kommer att ha ett eget rum och tillsammans med oss kommer vi med tiden utveckla det efter dina och våra behov. Flexibilitet är väldigt viktigt! Vi är ett litet företag och ibland får man hugga tag i områden som inte alls har med huvuddelen att göra. Så att vara anpassningsbar och ha stor flexibilitet är ett krav. I arbetet kommer även maskiner att ingå då och då. Bordskap, kapsåg, pelarborr, betongvibrator, bandslip mm så att vara praktiskt lagd och lätt att lära är även detta ett krav.

Arbetet kan vara bitvis tungt när det gäller större gjutningar. Det är även relativt smutsigt. Ordning och reda är viktigt.

Om du känner att du skulle bli klockren hos oss, hör av dig!
E-post: Info@wsform.se
Brev: WS Form
Roxengatan 9
582 73 Linköping
Telefon: 0707-163830

Vi svarar i telefonen måndag till fredagar 9-18 och lördagar 11-15

Tjänsten tillsätts när vi hittat rätt person. Inget datum utsatt än.

Lite matnyttig historia om WS Form:

För många år sedan stod jag, Jonas, och gjöt betongprodukter i ett villaföråd på 5 kvadratmeter. Jag och Caroline sålde våra ting på marknader runt om i vårt närområde. Vi fick väldigt bra kritik för våra varor. Att tillverka egna formar av silikon och sedan gjuta betong i var på den tiden i det närmaste helt okänt. Det fanns i stort sett ingen information om det på Internet så vi fick prova oss fram bäst det gick, och det gick! Tillslut!

För ca 3 år sedan så kände vi att det var dags att göra någonting lite mer av det här eftersom vi märkte att efterfrågan ökade och det blev fler och fler som höll på med betong och gjutformar. Då öppnade vi vår första webbutik. Vi sålde då färdiga ting. Detta gick även det väldigt bra och en liten tid efter detta slog vi upp portarna för WS Form och nyttjade vår kunskap vi samlat på oss under alla år till att erbjuda specialtillverkade gjutformar.

Ca ett år efter vi slog upp portarna för WS Form, formverkstaden och WS och Company öppnade vi en butik i Tannefors Linköping. Det var en ganska liten butik ca 50 kvadrat, men med ett bra läge. Vi började att satsa mer lokalt, men även mer på nätet. Efter bara några månader började vi växa ur den här lokalen. Inte i antalet varor, men vi hade så mycket verkstadsjobb så det blev svårt att hålla butiken öppen. Vi hade ett lager på en plats, butik på en annan och verkstaden på ett tredje. Det var inte längre hållbart, så dags för nästa steg!

För nästan ett år sedan flyttade vi in i våra nuvarande lokaler på Roxengatan 9 i Linköping. Lokalerna är i det närmaste perfekta för oss. Här har vi svängrum, ca 250 kvadratmeter, vi har separat ventilation för kem och dragskåp, rejält med utrymme för våra kurser, gjutrum, verkstad, kontor, formrum mm. Helt enkelt i det närmaste perfekt och nära till samarbetspartners i form av andra yrkesutövare. Vi visste att lokalen behövde mycket jobb för att motsvara våra krav så vi satte igång att renovera.

Idag är vi fortfarande kvar på Roxengatan 9 i Linköping och vi trivs som fisken i vattnet. Vi håller fortfarande på med renoveringen och fastighetsägaren renoverar likaså. Nu blickar vi framåt! Det här året har varit en turbulent tid men alla bitar börjar falla på plats och vi har skaffat oss årslånga affärskontakter och har knutit ett starkt band med många av våra leverantörer och uppdragsgivare och nu är det dags att ta nästa steg! Mycket spännande är på gång!

Vi har alltid velat erbjuda våra kunder, både i hobbywebbutiken och i vår övriga verksamehet en trygghet. Trygghet genom att vi vet vad vi pratar om. Därför har vi växt sakta men säkert och det är dags för nästa växel. Vi hoppas att VI är rätt företag för dig!

Mer information hittar du på denna webbplats. Besök gärna också Formgjuteriets blogg som är någonting som drar igång till hösten. Klicka här

Med vänlig hälsning, Jonas

Det här inlägget postades i ws form och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *